Fodboldskole

Om Kerteminde boldklubs fodboldskole

Ideen med fodboldskolen er at lave gode træningsmiljøer, hvor de bedste spillere træner sammen. Det højner kvaliteten af hvert træningspas for den enkelte spiller, der får bedre mulighed for at udvikle og afprøve sit talent på så højt niveau som muligt.

Der er ikke tale om holdtræning, men træning hvor der sættes fokus på max. udvikling af det enkelte talent, under hensyn til spillerens alder. Der bliver lagt stor vægt på den tekniske træning. Den enkelte spiller der bliver tilbudt, at deltage i fodboldskolen, kan stadig træne og spille kampe for sit hold.

Definitionen på en talentspiller i KB

• En spiller, der befinder sig i nærheden af 1. holdet i sin årgang
  • En spiller, der er ivrig efter at lære / gerne vil blive bedre
  • En spiller, der er værd at bruge ekstra ressourcer på
  • En spiller, der kan overkomme ekstra træning
  • En spiller, som vi kan regne med til de afsatte træningspas.
  • IKKE nødvendigvis en spiller, der kan det hele i forvejen, men en spiller der har det der skal til for at lære tingene.

Alle punkterne skal spillerne ikke nødvendigvis leve op til, men der åbnes for mange forskellige typer af spillere og spillere på forskellig position i hierarkiet på den årgang man kommer fra.

Mål med talenttræningen i KB

Del 1:

• At give stræbsomme spillere i klubben noget ekstra
  • At fastholde spillerne i klubben ved at højne det fodboldmæssige niveau
  • At lade de bedste fra de forskellige årgange træne sammen og også lære af hinanden på tværs
  • At vise de udvalgte, at vi har specielle forventninger til dem

Del 2:

• Spot på tekniske elementer, som vi forventer, at spillerne selvtræner i til næste gang
  • Mental træning. Det er den mentale styrke der vinder tætte kampe og sammen med de bedste fra flere årgange kan den mentale side trænes / udvikles. Desuden skal spillerne være 100% ”til stede” for at vi bibeholder dem i talenttræningen og det er jo vigtigt i enhver træning, at spillerne tager ansvar.
  • Spillerne skal desuden være foregangsmænd når øvelserne skal køres til den daglige træning, så træneren får gode ”hjælpere”.
  • Det er teknisk træning, men meget generel taktisk træning kan være nødvendigt. Den specifikke taktiske træning træner man på sit eget hold.

Vi vil være gode til at forklare, hvorfor man er med og hvorfor man ikke er. Desuden sikre, at der er en udskiftning i spillerne, så dem der kæmper for at komme med også har en reel chance for det. Vi vil i tæt samarbejde med trænerne i de enkelte årg. Vurdere om der skal skiftes ud i truppen. Vi vil IKKE fortælle spillerne, hverken direkte eller indirekte, at dem der kommer med er de bedste for altid og dem der ikke kommer med er de dårligste for altid.