Jubilæumskamp 2017

Danmarks oldboys landshold kommer på besøg i Kerteminde i anledning af KB’s 90 års jubilæum. DBU benytter samtidig lejligheden til at hylde tidligere landstræner Richard Møller Nielsen.

Kerteminde Boldklubs 90 års jubilæum fejres med en kamp mod det danske oldboys landshold. Det sker fredag den 8. september kl. 18:30, hvor de tidligere landsholdsspillere indtager Kerteminde Stadion i en kamp mod et udvalgt oldboyshold af gamle KB’ere.

Oldboys-landsholdet

DBU har et tæt program med tre kampe i sensommeren, hvoraf kampen i Kerteminde er den sidste. Derfor er den endelige holdopstilling endnu ikke på plads, men der er foreløbigt sat navne på otte spillere, som er med den 8. september – og det er bestemt markante profiler:

Lars Høgh – OB-legende, med ved VM i Mexico i 1986, 8 landskampe.

John Sivebæk – Vejle, Manchester United og Monaco, europamester i 1992, 87 landskampe.

Henrik Larsen – Lyngby og Pisa, dansk topscorer og europamester i 1992, 39 landskampe.

René Henriksen – AB og Panathinaikos, 25 landskampe.

Stig Tøfting – AGF, Hamburg SV og Bolton, 41 landskampe.

Martin Jørgensen – AGF, Udinese og Fiorentina, 102 landskampe – bl.a. VM i 1998.

Morten Bisgaard – OB og Derby, med ved EM 2000, 8 landskampe.

Anders Møller Christensen – OB, 6 landskampe.

Træner for det danske landshold er Per Andersen, og Sepp Piontek er teknisk direktør. Holdleder er Simon Rasmussen.

KB

KB’s hold til kampe er udtaget. Det har været intentionen at sætte et hold af KB’ere, der har repræsenteret klubben op gennem tiden. Den ældste havde sin storhedstid i 1970’erne, mens den yngste spillede på 1.-holdet så sent som i 2016. Truppen med antal 1.-holdkampe i parentes:

Keld Volder (150)

Lars Høgh (debutant)

Kim Martinussen (255)

Jakob Povlsen (374)

Torben Due (345)

Jan Lorentzen (285)

Kaare Jørgensen (236)

Martin Krogh (140)

Peter Due (261)

Knud Erik Hansen (90)

Jens Bondegaard (89)

Morten Aagaard (160)

Claus Hartmann-Petersen (256)

Kim Nielsen (69)

Mads Bak (97)

Theis Thomsen (143)

Lars Juul (54)

Per Hansen (11)

Ole Olsen (11)

Henrik Daugaard (8)

KB trænes i jubilæumskampen af Vilhelm Munk Nielsen, der var træner i klubben fra 1999. Holdleder er legendariske Elund Jensen, som var trænernes højre hånd i en lille menneskealder.

Hyldest

DBU benytter jubilæumskampen i Kerteminde til at hylde tidligere landstræner Richard Møller Nielsen, der boede sine sidste år i Kerteminde. Det er i 2017 25 år siden Danmark sensationelt blev europamestre efter en uforglemmelig EM-turnering i Sverige og en spektakulær finalesejr på 2-0 over Tyskland.

I pausen af jubilæumskampen vil Richard Møller Nielsens søn – Tommy Møller Nielsen – modtage hyldesten på vegne af sin afdøde far.

Af Eigil Rasmussen

Entré: